Nová továrna Nexen Tire vyroste v Žatci

VCES pokračuje na průmyslové vlně

Společnost VCES je u výstavby jednoho z největších současných projektů automobilového průmyslu v České republice. V žatecké průmyslové zóně Triangle zahájila stavební práce na nové továrně jihokorejského výrobce pneumatik, společnosti Nexen Tire. Jedná se o její první výrobní linku mimo Asii, jejímž úkolem bude zásobovat evropský trh. Spuštění výroby je naplánováno na druhou polovinu roku 2018.

Rozsáhlý průmyslový komplex se bude rozprostírat na ploše 64,4 hektarů. Továrna se bude zaměřovat na výrobu pneumatik pro osobní a lehké nákladní automobily a její předpokládaná roční produkce by měla dosáhnout 12 milionů pneumatik.

Společnost VCES uzavřela kontrakt na provedení zemních prací pro část podzemních technologických tunelů, pilotové založení výrobní haly i všech okolních administrativních a technologických budov. Především ale vybuduje hlavní nosnou konstrukci výrobní haly. Ta má rozměry přibližně 860 × 90 m a výšku 12,5 m. Její nosný skelet kombinuje prefabrikovanou a ocelovou konstrukci, část určená pro mísení výrobních směsí bude mít konstrukci monolitickou. V rámci dodávky budou provedeny i vnitřní ocelové konstrukce pro technologické vybavení. Společnost VCES dokončí stavební práce do dubna 2018. Generálním dodavatelem stavby je společnost Samsung Engineering.

Nexen Tire patří mezi největší světové výrobce pneumatik. Působí ve 130 zemích a výrobu pneumatik pro něj aktuálně zajišťují dva průmyslové závody v Koreji a jeden v Číně. V České republice plánuje Nexen Tire proinvestovat téměř 23 miliard korun a zaměstnat až 1 500 lidí.

“Projekt Nexen“ je pro společnost VCES dalším mimořádným úspěchem v oblasti průmyslových staveb. Řadí se po bok jiné prestižní stavby, kterou VCES právě realizuje v automobilovém segmentu – lakovny pro Jaguar Land Rover ve slovenské Nitře. Společnost VCES tak v krátké době již podruhé ukazuje svou schopnost naplnit vysoká očekávání investorů u rozsáhlých projektů a nabídnout řešení, která nejlépe odpovídají jejich požadavkům.

Kontakt pro média

Vladimír Ujec
PR manažer pr@vces.cz +420 602 176 163

Kontakt

VCES a.s. - centrála
Harfa Office Park
Českomoravská 2420/15
190 00 Praha 9

Upozornění: Zaznamenali jsme podvodné praktiky s vystavováním falešných objednávek znějících na jména společností skupiny Bouygues Construction! S ohledem na vzrůstající počet pokusů o takto podvodné jednání si Vás dovolujeme vyzvat k obezřetnosti a důsledné kontrole obdržených dokumentů:

  • Vždy věnujte maximální pozornost kontrole věcné správnosti objednávky/dokumentu.
  • Zkontrolujte, zda e-mailová adresa odesílatele zprávy končí doménou @vces.cz.
  • V případě pochybností nebo pokud obdržíte falešný e-mail, obraťte se na vaši obvyklou kontaktní osobu ve společnosti VCES nebo použijte kontaktní formulář na těchto webových stránkách.

Číst více